Wonen en milieu

 • Afval

  Op deze pagina vindt u informatie over afval scheiden, het inzamelen en het hergebruik van afval in Arnhem.

 • Opkoopbescherming

  Arnhem kent een grote druk op woningmarkt. Steeds vaker hebben mensen moeite met het vinden van een betaalbare koopwoning. Om starters en andere woningzoekenden meer kans te geven op een koopwoning geldt in Arnhem een opkoopbescherming. Hierdoor mogen goedkope en middeldure koopwoningen na een aankoop niet meer worden verhuurd.

 • Ongewenst drukwerk weren

  Als u geen ongeadresseerd reclamedrukwerk wilt ontvangen, kunt u bij de receptie van het stadhuis gratis een NEE-NEE-sticker of een NEE-JA-sticker afhalen.

 • Woonoverlast

  U kunt woonoverlast ervaren van andere bewoners in uw wijk of straat. Bijvoorbeeld geluidsoverlast van buren, ernstig vervuilde tuinen en woningen, vervuiling door dieren, verloederde en vervallen panden, ernstige overlast van drugshandel, prostitutie, personen met verward gedrag of overlast vanuit een woning die wordt gebruikt door een zorgaanbieder.

 • Hulp bij problemen met huur

  Als huurder heeft u bepaalde rechten. Uw huis mag geen gebreken hebben en de prijs van uw huurwoning mag niet te hoog zijn. Heeft u problemen met uw huurhuis of verhuurder, dan kunt op verschillende manieren hulp krijgen.

 • Gezond wonen

  Ongeveer 1,5 miljoen woningen in Nederland hebben vocht- of schimmelproblemen. Ook in Arnhem hebben inwoners last van vocht en schimmel in hun huis. Dat is niet alleen hinderlijk, maar ook ongezond. Wat kunt u er aan doen?

Overige wonen en milieu