Hulp bij geldzorgen

Heeft u financiële vragen, problemen of schulden? Op tijd hulp zoeken geeft rust. Hier leest u waar u terechtkunt voor hulp.

Advies en praktische hulp

Heeft u vragen over geldzaken? Wilt u weten op welke voorzieningen u recht heeft? Dan kunt u terecht bij Goed Geregeld Arnhem. De financieel consulenten en sociaal raadslieden geven (juridisch) advies en praktische hulp. Zo doen ze bijvoorbeeld een financiële check om weer overzicht te krijgen in de inkomsten en uitgaven. Ze kunnen u ook helpen met het invullen van formulieren of het aanvragen van toeslagen. Er zijn 5 locaties waar u kunt langskomen. Deze locaties zijn in Presikhaaf, Klarendal, Malburgen, De Laar en Geitenkamp. U vindt meer informatie op www.ggarnhem.nl.

Schulden

De sociale wijkteams geven gratis hulp als u geldproblemen heeft. Maak een afspraak met een wijkcoach via www.wijkteamsarnhem.nl of bel met 088-2260000. De wijkcoach helpt u zodat u weer financieel zelfstandig wordt.

Jongeren

Ben je jonger dan 27 jaar? Is je inkomen gedaald of ben je je (bij)baan kwijt en wil je weten waar je recht op hebt? Heb je geldzorgen of schulden? Neem dan contact op met Opr€cht. Bel of app via 06-49140283 of mail naar info@wijzijnoprecht.nl

Ondernemers

Bent u een Arnhemse ondernemer en heeft u financiële problemen of een vraag over geldzaken? Geldzaken & Ondernemers kan u helpen. Mail naar ondernemen@arnhem.nl of bel direct 026-3774900.

Foto Melvin van Oprecht

Op de foto staat Melvin Kolf van Opr€cht: 'Wil je schuldenvrij zijn en wil je weer werken in plaats van overleven? Stap op ons af zodat je de toekomst in kunt vliegen.' Opr€cht zet zich in om schulden bij jongeren te voorkomen en op te lossen.

Tijdelijke problemen bij PLANgroep bijna helemaal opgelost

De hulp bij geldzorgen wordt aangeboden door 1 van de 4 bovengenoemde organisaties. Zij vormen de ingang voor schuldhulpverlening. Voor particulieren wordt PLANgroep ingeschakeld als de schulden te groot zijn om zelf op te lossen. Voor ondernemers wordt Zuidweg en Partners ingeschakeld.

De afgelopen weken heeft PLANgroep de gewenste kwaliteit van de dienstverlening niet altijd kunnen aanbieden. We hebben PLANgroep gevraagd de problemen zo snel mogelijk op te lossen. De problemen zijn zo goed als opgelost.

We vinden het vervelend als inwoners last hebben of hebben gehad van de problemen bij PLANgroep. We doen er alles aan om het zo snel mogelijk op te lossen. Heeft u nog vragen of problemen, neemt u dan alstublieft contact op met uw wijkcoach. Het algemene nummer van de Sociale Wijkteams is 088-2260000. Als u extra kosten heeft doordat PLANgroep problemen heeft, zal PLANgroep deze kosten vergoeden.