Extra geld en nieuwe regelingen voor lage inkomens

Dagelijks horen we van Arnhemmers dat ze door de stijgende prijzen maandelijks minder geld overhouden en grote moeite hebben om alles te betalen. Daar hebben we grote zorgen over. Daarom werken we aan nieuwe regelingen of worden bestaande regelingen mogelijk uitgebreid om inwoners te helpen. 

Energietoeslag aanvragen

Heeft u een laag inkomen, maar geen bijstandsuitkering of een Gelrepas? Dan kunt u de energietoeslag bij ons aanvragen. Dat kan tot en met 31 december 2022. We werken zorgvuldig, daarom kan het even duren voordat u een reactie krijgt.

Energiecoaches en klussers 

Wilt u minder energie verbruiken? We gaan meer Arnhemmers met een laag inkomen helpen met energie besparen. Dat scheelt op de energierekening. Een energiecoach helpt u gratis met advies en bespaarproducten. Afspraak maken? Kijk op www.arnhemaan.nl/energiecoach. Op www.arnhemaan.nl staan ook handige tips voor energiebesparing. We werken daarnaast aan klusteams. Als we zo ver zijn kunt u een aanvraag doen voor een klusser, die in uw huis aan de slag gaat met grote bespaarmaatregelen. 

Energiezuinige wasmachine en koelkast voor inwoners met een laag inkomen

Op het moment dat u kosten moet maken die u door een bijzondere situatie niet kunt betalen, is er soms financiële ondersteuning via de Bijzondere Bijstand mogelijk. Bijvoorbeeld als uw wasmachine of koelkast kapot is. In plaats van een goedkoop tweedehands apparaat kunt u binnenkort een energiezuiniger apparaat aanschaffen. Deze regeling werken we nu uit. Zodra hier meer informatie over bekend is plaatsen we dat op deze website. Wilt u meer weten over de bijzondere bijstand en hoe u dit kunt aanvragen op Bijzondere bijstand

Geld voor schoolspullen

Heeft u een laag inkomen en schoolgaande kinderen? Op de Gelrepas van uw zoon of dochter staat een extra tegoed speciaal voor schoolkosten. Dit schoolkostentegoed kunt u inzetten bij scholen en enkele winkels die zijn aangesloten op de Gelrepas. Heeft u nog geen Gelrepas? Die kunt u aanvragen op www.gelrepas.nl. Heeft uw zoon of dochter een laptop of fiets nodig voor school, dan kunt u een beroep doen op Stichting Leergeld

Geld voor (sport)kleding

Bij Stichting Leergeld kunt u ook een tegoed aanvragen voor uw kinderen voor (sport)kleding. Dit tegoed van €100 plaatst Stichting Leergeld op de Gelrepas. U kunt het bedrag inzetten bij op de Gelrepas aangesloten winkels.

Kunt u geen gebruikmaken van de regelingen? 

We realiseren ons dat als uw inkomen net iets hoger is, u geen gebruik kan maken van de huidige regelingen. Heel vervelend want ook u heeft te maken met stijgende kosten. We bekijken op dit moment of we ook voor onze inwoners met een net iets hoger inkomen iets kunnen doen. Neemt u in ieder geval contact op met Goed Geregeld Arnhem als u vragen of problemen heeft.