Grietje Pottie

Weet je wat het is? Het is een cliché maar zo waar: het leven gaat om de liefde.

Ik moet altijd denken aan de parabel van Petrus aan de hemelpoort: als je daar straks aankomt en hij moet beslissen of je binnen mag, gaat hij je niet vragen wat je allemaal hebt gedaan. Hij vraagt niet hoe je je geld hebt verdiend of hoeveel, of zelfs welke avonturen je hebt beleefd. Hij zal je vragen hoeveel je hebt liefgehad. En hoeveel men jou liefhad. Dat is alles wat er toe doet. En daar deel van mogen zijn, elke keer weer, dat vind ik fantastisch.

Misschien heb je al ceremoniemeesters die op je trouwdag alles regelen, maar als je bij me in de zaal zit, kan iedereen rustig achteroverleunen. Ook de ceremoniemeesters en zélfs het bruidspaar. Ik entertain je gasten, maar voel tegelijkertijd precies aan wanneer je zelf de spotlight wilt of nodig hebt. Ik neem de leiding en zorg dat iedereen op elk moment weet wat de bedoeling is. Mag er geklapt of gekust worden? Is de ceremonie ten einde? Geen twijfel over mogelijk. Ik neem de regie en neem jou en je gasten gedurende de hele ceremonie mee op reis door jullie geschiedenis, jullie liefde en de toekomst die jullie voor ogen hebben. 

"7 jaar geleden is het alweer dat zij mij trouwde met de liefde van mijn leven. 7 jaar, maar het staat me bij als de dag van gisteren. En niet alleen omdat het nu eenmaal onze trouwdag was; ook omdat Grietje er een geweldige ceremonie van maakte: ze is hartelijk, ze oordeelt niet en, misschien nog wel het belangrijkst op je trouwdag, ze communiceert helder", aldus Maud.

Grietje Pottie