Stationsgebied Arnhem-Zuid

De gemeente wil het stationsgebied in Arnhem-Zuid vernieuwen. Woont of werkt u in de buurt? Dan kunt u meedenken over de plannen voor dit gebied.

De komende maanden werken we samen met inwoners en andere betrokken mensen stap voor stap toe naar een gebiedsvisie. Dit is een plan op hoofdlijnen. We verwachten de gebiedsvisie begin 2022 klaar te hebben. Op deze pagina houden wij u op de hoogte van het project. U kunt ook aangeven hoe u betrokken wilt zijn bij het maken van de plannen.

In onderstaande afbeelding ziet u om welk gebied het precies gaat, omringd door de wijken Elderveld, De Laar en Schuytgraaf.

Kaart van het gebied in Arnhem Zuid waar we plannen voor hebben.

Plannen voor het stationsgebied

We willen het stationsgebied bij Arnhem-Zuid de komende jaren flink vernieuwen. Een deel van het bestaande groen willen we bestemmen tot wijkpark. Die bestemming heeft het nu nog niet. Op deze manier blijft het gebied ook in de toekomst groen. Er komt ruimte voor ongeveer 100 nieuwbouwwoningen. Verder onderzoeken we of parkeren voor de nieuwe woningen gecombineerd kan worden met een parkeervoorziening (P&R) bij het station. Dit zorgt voor minder parkeerdruk in de straten. 

Resultaten enquête

In september 2021 vroegen we aan ruim 7.000 huishoudens in Schuytgraaf, Elderveld en De Laar om mee te denken over de plannen voor het stationsgebied bij Arnhem Zuid in een online enquête. In totaal deden 728 mensen mee. De enquête is nu gesloten. Bekijk de resultaten van de enquête (pdf, 749kB).   

Online informatieavond

Op 16 november 2021 was er een online informatieavond. Hier zijn onze plannen verder toegelicht en zijn de uitkomsten van de online enquête getoond. Verder is verteld hoe het proces eruitziet en hoe inwoners betrokken worden bij het maken van de plannen. 

De informatieavond was ook bedoeld om van bewoners en ondernemers uit de buurt ideeën op te halen over de toekomst van het stationsgebied. Mensen uit Schuytgraaf, Elderveld en De Laar gingen die avond over 3 thema’s met elkaar in gesprek: groen, verkeer en wonen.  

Wandelingen door het stationsgebied voor bewoners

Als vervolg op de bewonersavond van 16 november organiseren we wandelingen door het stationsgebied. De verschillende plekken in het gebied worden dan bekeken. Bewoners kunnen hun mening geven over de ontwikkelingen en vragen stellen. De wandelingen vinden plaats op woensdag 24 november van 15.00 tot 16.30 uur en op zaterdag 27 november van 10.00 tot 11.30 uur. U kunt zich opgeven voor de wandelingen tot uiterlijk maandag 22 november 2021. Daarna ontvangt u van ons een bevestiging en de plek waar we starten.

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Meld u dan aan voor de digitale nieuwsbrief. U ontvangt dan zo nu en dan een bericht in uw mailbox over de voortgang. In de nieuwbrief nodigen wij u ook uit voor momenten waarop we met mensen uit de buurt in gesprek gaan. 

Meer informatie

Heeft u vragen over de plannen voor het gebied rond station Arnhem-Zuid? Mail dan naar stationzuid@arnhem.nl.