Airborne Arnhem

Het is dit jaar 77 jaar geleden dat de Slag om Arnhem plaatsvond. De oorlog heeft diepe sporen achter gelaten die nog altijd voelbaar zijn in onze stad.

Het Arnhemse verhaal in de strijd om de vrijheid van Nederland is nog steeds overal in de stad voelbaar. Het zijn de herinneringen van onze ouders, grootouders, overgrootouders en veteranen die het verhaal levend houden. Een verhaal dat ons leert dat vrijheid niet vanzelfsprekend is, een belangrijke boodschap waar we ieder jaar samen bij stil staan.

Elke derde vrijdag van september herdenken we de slachtoffers van de Slag om Arnhem, de grote evacuatie van vele duizenden Arnhemmers en de wederopbouw van een verwoeste stad. We herdenken om niet te vergeten. En om onze veelbevochten vrijheid te blijven koesteren. 

Ahmed Marcouch: 'Het zijn de herinneringen en verhalen van onze ouders, grootouders, overgrootouders en veteranen die de Slag, de uitblijvende vrijheid en de evacuatie levend houden - met als belangrijke levensles voor generaties: sta op voor de vrijheid van de ander opdat iedereen zichtbaar zichzelf kan zijn. Draag het over en betrek onze kinderen en jongeren, want het is deze boodschap en het grote offer waarom wij herdenken, eren en de septembermaand doet voelen als viering van het leven.'

De herdenkingsavond op vrijdag 17 september

Tijdens de herdenkingsavond is er een herdenkingsbijeenkomst in de Eusebius, een herdenkingsceremonie/kranslegging in de Berenkuil en Bridge to Liberation - screen experience-. De hele avond kunt u vanaf 18.15 uur thuis beleven via een livestream. Lees meer informatie over de herdenkingsavond.

Airborneregio

De Slag om Arnhem vond plaats in Arnhem, Oosterbeek, Ede en Driel. Samen vormen deze gemeenten de Airborne regio. Wilt u weten welke andere activiteiten er in deze regio zijn? Bekijk dan de website van de Airborne regio.