Certificaat-uitreiking Politiek Actief

Woensdag 12 juni hebben 19 deelnemers van de cursus Politiek Actief hun certificaat ontvangen. In vijf avonden hebben ze zich laten onderdompelen in de lokale politiek: ze hadden speeddates met raadsleden, een debattraining, kregen les over gemeentefinanciën, hoe de raad besluiten neemt, welke instrumenten een raadslid heeft en hoe je zelf als inwoner invloed kan uitoefenen op de politiek.

De deelnemers werden toegesproken door burgemeester Marcouch. Hij benadrukte hoe waardevol het is dat zij deze cursus hebben gedaan, omdat het belangrijk is dat de politiek verbinding houdt met de stad en andersom. De deelnemers gaven aan erg enthousiast te zijn over de cursus en vonden het waardevol om zo een inkijk in de lokale politiek te krijgen. Sommigen deelnemers denken er over na om politiek actief te worden. Zoals een van de deelnemers zei: ‘Eerst wist ik heel weinig van de gemeenteraad. En onbekend maakt onbemind. Maar nu ik deze cursus heb gedaan, is mijn beeld van de lokale politiek echt veranderd.’
 
In het najaar start een nieuwe cursus Politiek Actief. Bent u Arnhemmer en twijfelt u of politiek actief worden iets voor u is? Of wilt u graag meer weten over de lokale politiek? Dan is de gratis cursus Politiek Actief vast iets vcoor u! 

Meer info cursus Politiek Actief

Politiek Actief uitreiking