Afscheid en Nieuw begin

‘Ik neem afscheid van de stad waar ik heb geleefd en geleden, maar ook geliefd en gestreden’, zegt Koorn. Woensdag 3 juli nam de raad afscheid van Klaartje Koorn (CDA). Na 12 jaar (2 jaar commissielid en 10 jaar raadslid) zei Koorn de raad van Arnhem gedag. ‘De stad die toch stiekem de mijne zal blijven, zegt Koorn’.

Burgemeester Marcouch overhandigde Koorn een Arnhems Meisje. De afgelopen twee jaar was Koorn gekozen tot vicevoorzitter van de raad. Waar zij de voorzitter van de raad, burgemeester Marcouch, verving als hij er niet was. Het komt ook voor dat de burgemeester tijdens een vergadering moet optreden als lid van het college. Ook dan neemt de vicevoorzitter de taak van de voorzitter over. Koorn wordt vervangen door Luc Groot. Woensdag beëdigde burgemeester Marcouch, Groot als raadslid. Tevens de nieuwe fractievoorzitter van het CDA.
 
Beau Vroone is de nieuwe fractievolger van Partij voor de Dieren. Ook de partij Groep Van den Broek heeft een nieuwe fractievolger, Djano Zoeteweij. Woensdag hebben Vroone en Zoeteweij de eed afgelegd. Zij zullen namens hun partij commissievergaderingen bijwonen. Het verschil met een raadslid is dat fractievolgers niet door het volk verkozen zijn. En dus geen stemrecht hebben in de raadsvergaderingen. Tijdens een raadsperiode kan een partij maximaal drie personen tegelijkertijd als fractievolger aanwijzen. 
 

Afscheid Klaartje        Luc groot beediging           Beau en Djano