Sint Marten en Sonsbeek zijn de dichtst bebouwde wijken van Arnhem. Het zijn gewilde wijken met prachtige bebouwing grotendeels uit de jaren ’20 tot en met jaren ’50. Het gebied kent veel bovenwoningen met een beperkte ruimte en er zijn weinig mogelijkheden voor parkeren. Grotere huishoudens trekken daardoor op den duur weg naar wijken met meer woon- en leefruimte.
Team Leefomgeving en wijkwethouder
In Sint Marten en Sonsbeek is Team Leefomgeving Noord-West actief. U kunt bij hen terecht met vragen en ideeën over de wijk. Het team is bereikbaar via noord-west@leefomgevingarnhem.nl.
- Wouter Mrofcynski 026-3771762, wouter.mrofcynski@arnhem.nl
- Lies van Aanholt, 026-3773405, lies.van.aanholt@arnhem.nl
- Patricia Vleeming, 026-3774841, patricia.vleeming@arnhem.nl
- John Wijnbergen, 026-3773097, john.wijnbergen@arnhem.nl
- Timon Lammers, 026-3775648, timon.lammers@arnhem.nl
Elke wijk heeft een wethouder toegewezen gekregen als wijkwethouder. De wijkwethouder voor Sint Marten en Sonsbeek is Paul Smeulders.
Wijkprogramma Sint Marten en Sonsbeek
Team Leefomgeving Noord-West werkt samen met bewoners en organisaties onder andere aan:
Meedoen
Ontmoetingsplekken waar wijkbewoners zelf activiteiten organiseren en elkaar ontmoeten, zijn belangrijk voor de sociale contacten en onderlinge verbondenheid in de wijk. Het Inloophuis en buurthuis De Nieuwe Hommel zijn daarbij belangrijk plekken, net als het Graaf Ottoplein, het Goeman Borgesiusplein of de Boerderijtuin.
Veiligheid en leefbaarheid
In Sint Marten is het project ‘Hommel & Singel’ gestart. Er is een stadsmarinier aangesteld die samen met bewoners, organisaties en ondernemers aan de slag gaat om dit gebied schoon, heel en veilig te maken en te houden.
Bestaanszekerheid
Meer inwoners krijgen de juiste hulp. We ondersteunen inwoners met trajecten die hen helpen te ontwikkelen en participeren.