Naar de hoofdinhoud Naar de navigatie

Schuytgraaf

Schuytgraaf is de nieuwste Vinexwijk van Arnhem. Met respect voor het huidige landschap krijgt Schuytgraaf volgens de plannen buurten met een grote variatie in woningen en straten waar uiteindelijk in 2028 zo’n 15.000 mensen wonen.

Team Leefomgeving en wijkwethouder

In Schuytgraaf is een Team Leefomgeving actief. U kunt bij hen terecht met vragen en ideeën over de wijk. Het team is bereikbaar via schuytgraaf-elderveld@leefomgevingarnhem.nl.

Elke wijk heeft een wethouder toegewezen gekregen als wijkwethouder. De wijkwethouder voor Schuytgraaf is Maurits van de Geijn.

Leden van Team Leefomgeving Schuytgraaf: van links naar rechts Wendy Beukhof, Kirsty Teunissen, Silvia Groosman en Arnold Tiernego.

Leden van Team Leefomgeving Schuytgraaf: van links naar rechts Wendy Beukhof, Kirsty Teunissen, Silvia Groosman en Arnold Tiernego.

Wijkprogramma Schuytgraaf

Team Leefomgeving Schuytgraaf werkt samen met bewoners en organisaties onder andere aan:

Ontmoeten en verbinden

We zetten extra in op initiatieven die de ontmoeting tussen bewoners bevorderen, zoals het mamacafé en bewoners die ontmoetingsplekken willen creëren. We helpen deze initiatieven te groeien en bloeien. In de Omnibus willen we een plek voor de wijk creëren. Bij de oplevering van nieuwe woonblokken, zoals in het Schuyts Kwartier, zijn we vanaf het begin aanwezig met partners zodat bewoners zich welkom voelen in de wijk.

Spelen en bewegen

We willen dat als je buitenkomt in Schuytgraaf, je uitgedaagd wordt om te spelen en bewegen. Kinderen en tieners in Schuytgraaf krijgen meer uitdagende speelplekken. We realiseren een pumptrack of skatebaan aan de rand van de wijk en maken van de speeltuin bij de Buitenplaats een inclusieve speeltuin waar iedereen welkom is.

Perspectief voor jeugd

Schuytgraafse ouders worden ondersteund in de opvoeding door een mix van professionele en informele hulp. We investeren in activiteiten voor ouders, zoals een speelmorgen en het project Ouderschap is Topsport. Jongeren krijgen de ruimte om zelf projecten op te zetten in de wijk. We starten een netwerk op voor professionals en sleutelfiguren rondom het kind 0-12 jaar, zodat we de krachten kunnen bundelen.

Verkeersveiligheid

Op verschillende plekken in de wijk treffen we maatregelen om de verkeersveiligheid te vergroten. Zoals het afwaarderen van een deel van de Marasingel naar 30 km/per uur en het plaatsen van een flex-flitser. We treffen verkeersremmende maatregelen rondom de basisscholen.