Alle nieuwsberichten

Hier vindt u een overzicht van de nieuwsberichten van de gemeente Arnhem van de afgelopen maand.

 • Betere doorstroming (trolley)bussen Hollandweg / Metamorfosenallee

  13 mei 2022

  Van 16 mei tot september 2022 wordt er gewerkt aan Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV) aan de Hollandweg / Metamorfosenallee. Hierdoor kunnen (trolley)bussen straks vanaf de Hollandweg zonder hinder, via een nieuwe busbaan, de Metamorfosenallee op rijden, richting station Arnhem-Zuid.

 • Belronde betaling gemeentelijke belastingen

  13 mei 2022

  Is het u niet gelukt de gemeentelijke belastingen te betalen? En hebben wij uw telefoonnummer? Dan bellen wij u binnenkort. Bureau Certin gaat dat voor ons doen.

 • Knooppunt Velperbroek dicht van 13 tot 16 mei vanwege onderhoud

  12 mei 2022

  Van vrijdag 13 tot maandag 16 mei is knooppunt Velperbroek, inclusief op- en afritten, afgesloten voor verkeer. Rijkswaterstaat voert onderhoudswerkzaamheden uit aan het asfalt. Ligt knooppunt Velperbroek op uw route? Houd dan rekening met hinder, omleidingen en extra reistijd van meer dan 30 minuten.

 • Jan Herman de Baas nieuwe gemeentesecretaris Arnhem

  11 mei 2022

  Per 1 juni 2022 heeft de gemeente Arnhem een nieuwe gemeentesecretaris/ algemeen directeur: Jan Herman de Baas (1961).

 • Toespraak Ahmed Marcouch tijdens herdenking op 4 mei

  04 mei 2022

  Woensdagavond 4 mei gaf onze burgemeester Ahmed Marcouch een toespraak tijdens de 4 mei herdenking op het Audrey Hepburnplein. Op deze pagina leest u hem terug.

 • Dodenherdenking op 4 mei

  03 mei 2022

  Op 4 mei staan we in Arnhem op het Audrey Hepburnplein stil bij de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en de conflicten en vredesmissies waar Nederland sindsdien bij betrokken was. Lees in dit bericht meer over het programma.

 • Ontdek kunst in de openbare ruimte in Arnhem nu ook online

  29 april 2022

  Arnhem heeft bijna 300 kunstwerken in de openbare ruimte. Om iedereen te kunnen laten genieten van de kunstwerken en de verhalen erachter is vandaag de website www.buitenkunstarnhem.nl gelanceerd. Op de website is een veelzijdig aanbod aanwezig voor jong en oud.

 • Versnelling Arnhemse aanpak energiearmoede

  28 april 2022

  De energietarieven zijn de afgelopen maanden enorm gestegen en veel Arnhemmers kunnen hun energierekening niet of nauwelijks betalen. Het ministerie van Binnenlandse Zaken (BZK) heeft daarom een bedrag van € 2,2 miljoen aan de gemeente uitgekeerd om op korte termijn bij mensen thuis energiebesparende maatregelen te nemen. De gemeente Arnhem wil dit bedrag gebruiken voor het intensiveren en uitbreiden van de Arnhemse aanpak energiearmoede.

 • 19 mensen in Arnhem verrast met Koninklijke onderscheiding

  26 april 2022

  Tijdens de lintjesregen op dinsdag 26 april kregen 19 mensen in Arnhem te horen dat de Koning hen een Koninklijke onderscheiding heeft toegekend. Burgemeester Ahmed Marcouch bracht hen het heuglijke nieuws dit jaar weer als vanouds op het Stadhuis.

 • Jaarstukken 2021: het totale jaarresultaat is € 44 miljoen positief

  21 april 2022

  Het financieel resultaat over 2021 komt uit op € 21,3 miljoen. Omdat in 2021 tussentijds al € 22,7 miljoen aan de reserves werd toegevoegd, komt het totale resultaat over heel 2021 op € 44 miljoen.