Alle nieuwsberichten RSS icoon

Hier vindt u een overzicht van de nieuwsberichten van de gemeente Arnhem van de afgelopen maand.

 • Twee drugspanden gesloten in de strijd tegen ondermijnende criminaliteit

  30 juli 2021

  In de strijd tegen ondermijnende criminele activiteiten zijn vandaag twee drugspanden in Arnhem gesloten, hiertoe heeft Burgemeester Ahmed Marcouch besloten. Het gaat om een woning aan de Venkelstraat in Malburgen en twee kamers in een woning in Klarendal. In beide woningen zijn onder andere grote hoeveelheden harddrugs aangetroffen. Beide zaken staan los van elkaar.

 • Romeinse castellum in Arnhem op werelderfgoedlijst

  27 juli 2021

  Het Romeinse castellum staat vanaf 27 juli 2021 op de UNESCO werelderfgoedlijst. Dat heeft het Werelderfgoedcomité vandaag besloten. Het Romeinse castellum is onderdeel van de Neder-Germaanse Limes - de buitenste grens van het Romeinse Rijk - die als geheel tot werelderfgoed is verklaard. De opname op de werelderfgoedlijst is een belangrijke stap in de internationale erkenning van dit stuk unieke erfgoed. Daarmee staat het op dezelfde lijst als bijvoorbeeld de Pyramides in Egypte en de Chinese Muur.

 • Spijkerkwartier krijgt eerste fietsvlonder voor acht fietsen

  27 juli 2021

  De eerste Arnhemse fietsvlonder is geplaatst en in gebruik genomen. De fietsvlonder staat in de Driekoningenstraat (Spijkerkwartier). Enkele bewoners en wethouder mobiliteit Roeland van der Zee namen de vlonder in gebruik, eenvoudigweg door hun fiets er te stallen. De fietsvlonder neemt precies één autoparkeerplaats in beslag en biedt plaats aan acht fietsen.

 • VMBO-leerlingen 't Venster maken reportage over Klarendal

  27 juli 2021

  Dertien leerlingen van VMBO-school 't Venster hebben een reportage gemaakt in de wijk van de school, Klarendal in Arnhem. In de reportage vertellen bewoners openhartig over het leven in de wijk. Klarendal is één van de vijf wijken uit de Arnhem-Oost-aanpak. In deze wijken investeert de gemeente extra in duurzaamheid, leefbaarheid en veiligheid.

 • Park Sonsbeek dicht om 23:00, alcoholverbod vanaf 20:00 uur

  27 juli 2021

  Vanaf 27 juli tot 30 september 2021 geldt in Park Sonsbeek in Arnhem een nachtsluiting en een alcoholverbod, heeft burgemeester Ahmed Marcouch besloten. Dit bevel op basis van de Wet publieke gezondheid volgt nadat er weken ’s avond en ’s nachts grote feesten worden gehouden in Park Sonsbeek, die groepen jongeren aantrekken uit Arnhem maar ook uit de omliggende gemeenten. Bij die feesten wordt geen afstand gehouden, is sprake van overmatig alcohol- en drugsgebruik, aanhoudende overlast voor omwonenden en moeten handhaving en politie geregeld ingrijpen.

 • Agent Daeseleer krijgt lintje voor 30 jaar vrijwilligerswerk bij Ome Joop's Tour

  26 juli 2021

  Frank Daeseleer, wijkagent in het Spijkerkwartier in Arnhem, werd vandaag tijdens de start van Ome Joop's Tour verrast met het heuglijke bericht dat het Zijne Majesteit de Koning heeft behaagd hem te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij ontving de Koninklijke Onderscheiding vanwege zijn jarenlange inzet voor de veiligheid van Ome Joop's Tour.

 • Arnhem kent negen aanvragen voor vernieuwing culturele sector toe

  23 juli 2021

  De gemeente Arnhem heeft negen aanvragen toegekend van culturele instellingen die samen met andere partijen willen vernieuwen in en na deze corona-periode. De aanvragen voor de zogeheten Regeling Transitie Cultuur komen uit het brede veld: van amateurkunst en cultuureducatie, tot festivals, podia en Arnhemse topinstellingen.

 • Betaald werk voor jongeren Arnhem-Oost door partnerschap gemeente met bedrijven

  23 juli 2021

  Jongeren hun talenten laten ontdekken met betaald werk bij een Arnhemse ondernemer: deze eerlijke tegenhanger van knippen, koerieren en andere criminele hulpdiensten in de drugshandel is de kern van de Arnhemse aanpak Prospect4Cash! om jongeren weg te houden van de criminele kringen die hen werven in de Arnhem-Oost-wijken Geitenkamp, Presikhaaf, Malburgen, Klarendal en het Arnhemse Broek. Op initiatief van de gemeente Arnhem start daarom een samenwerking met de in Malburgen geboren Arnhemse ondernemer Toni Iñiguez Najdanovski van Antonio Shining Places en uitzendbureau HTR-werkt. Burgemeester Ahmed Marcouch tekende een samenwerkingsconvenant met de ondernemer tot eind 2022.

 • Burgemeester Marcouch sluit illegaal prostitutiepand Boulevard Heuvelink

  22 juli 2021

  Een woning aan de Boulevard Heuvelink is vanmiddag voor drie maanden gesloten, hiertoe heeft burgemeester Ahmed Marcouch besloten. Er is meerdere malen door de politie geconstateerd dat er sprake is van een illegale seksinrichting. Het pand werd zonder vergunning bedrijfsmatig gebruikt als seksinrichting.

 • Voortgang Arnhemse Herstelagenda Coronacrisis: meer investeren dankzij cofinanciering

  22 juli 2021

  Een jaar geleden presenteerde het college van B&W de Arnhemse Herstelagenda Coronacrisis, een pakket aan investeringen van ruim €19 miljoen euro om de stad een fikse steun in de rug geven om de gevolgen van de coronacrisis het hoofd te bieden, Arnhemse sectoren te versterken en andere overheden en partners te verleiden om mee te investeren in de Arnhemse economie. Intussen is er een hoop werk verzet en zijn diverse plannen opgestart. Dat schrijft het college in een brief aan de raad.

 • Proef succesvol; Arnhem breidt aantal praktijkondersteuners jeugd verder uit

  21 juli 2021

  Er komen meer praktijkondersteuners jeugd bij Arnhemse huisartsen. De proef, die sinds 1 oktober 2020 liep bij drie huisartsenpraktijken, is erg succesvol verlopen. Het college van B&W heeft daarom besloten het aantal praktijkondersteuners jeugd uit te breiden naar vier. Twee van hen blijven werkzaam bij de praktijken die meededen aan de proef in de Schuytgraaf en Arnhem Noordoost. De andere twee worden ingezet voor de uitbreiding naar andere praktijken in Arnhem. Daarvoor werkt de gemeente samen met de coöperatie Onze Huisartsen.

 • Arnhem gunt jongeren en kinderen een toekomst vol kansen

  20 juli 2021

  'Opgroeien in Arnhem: een toekomst vol kansen' heet het beleidsplan jeugdbeleid 2021-2025, dat het college van B&W vandaag naar de raad stuurt. Doel is om alle Arnhemse kinderen en jongeren dezelfde kansen te geven om zich persoonlijk te ontwikkelen, ze een stabiele en gezonde basis te geven zodat ze in veiligheid en vrijheid kunnen leven.

 • Arnhem maakt vuist tegen discriminatie en racisme

  20 juli 2021

  De gemeente Arnhem bindt de strijd aan met discriminatie en racisme. In het actieplan 'Vrij zijn in Arnhem' staan 37 acties waarmee discriminatie en racisme de komende twee jaar moeten worden teruggedrongen. Het actieplan dat het college vandaag naar de raad heeft gestuurd, is de opbrengst van gesprekken met inwoners en organisaties, en versterkt de stadsbrede beweging naar een inclusief Arnhem.

 • Arnhem legt meer stil asfalt aan in strijd tegen geluidsoverlast

  16 juli 2021

  De komende jaren gaan we meer stil asfalt aanleggen om geluidsoverlast door verkeer tegen te gaan. Hiermee willen we hinder en gezondheidsklachten bij omwonenden door omgevingslawaai verminderen.

 • Burgemeester Marcouch sluit drugspand Spijkerlaan

  16 juli 2021

  De gehele benedenverdieping van een pand aan de Spijkerlaan is donderdag 15 juli gesloten na de vondst van een fors aantal hennepplanten. Hiertoe heeft burgemeester Ahmed Marcouch besloten. Het was een professionele hennepkwekerij met eerdere oogsten en in het pand werd illegaal stroom afgetapt.

 • Resten van 88 Arnhemmers bijgezet in grafkelder Eusebiuskerk

  15 juli 2021

  Onder toeziend oog van wethouder Bob Roelofs zijn vandaag de resten van 88 Arnhemmers bijgezet in een van de grafkelders van de Eusebiuskerk. De overblijfselen waren eerder gevonden bij archeologische opgravingen in en rond de kerk en de nieuwe Jansbeek en krijgen nu een nieuwe rustplaats.

 • 25 Miljoen euro voor renovatie en verduurzaming van 1.750 Arnhemse woningen.

  15 juli 2021

  Ruim 1.750 particuliere woningen in Arnhem-Oost die kampen met lage energielabels, tocht, vocht, schimmel en achterstallig onderhoud, kunnen worden aangepakt en opgeknapt. Het ministerie van Binnenlandse Zaken stelt daar vanuit het Volkshuisvestingsfonds 25 miljoen euro voor beschikbaar. Samen met geld van de provincie Gelderland, de gemeente Arnhem en een kleine eigen bijdrage van Arnhemmers zelf loopt het bedrag dat wordt geïnvesteerd op tot 47 miljoen euro.

 • Arnhem gaat door met Van Wijken Weten

  14 juli 2021

  De Arnhemse wijkaanpak Van Wijken Weten is succesvol én moet op onderdelen verder worden doorontwikkeld. Dat blijkt uit een evaluatie die vandaag naar de gemeenteraad is gestuurd. Het college van B&W heeft op basis van de evaluatie besloten door te gaan met de nieuwe wijkaanpak en deze tegelijkertijd verder aan te scherpen.

 • Arnhem onderzoekt verplaatsing recyclingbedrijf Van Houtum

  14 juli 2021

  De gemeente Arnhem en Van Houtum Recycling onderzoeken de mogelijkheden om het bedrijf aan de Leeghwaterstraat te verplaatsen naar een locatie elders in de stad. Van Houtum heeft ermee ingestemd de bezwarenprocedure rondom het Gashouderskwartier voorlopig te stil te leggen. De gemeente neemt intussen geen onomkeerbare besluiten tot er duidelijkheid is over de mogelijkheden voor een verhuizing.

 • Redder Marko Rakuljic ontvangt bronzen penning

  14 juli 2021

  De Kroatische matroos Marko Rakuljic van Constant in Beweging ontving vandaag van burgemeester Marcouch de bronzen penning van de Koninklijke Maatschappij tot Redding van Drenkelingen (KMRD). Hij ontving de penning voor zijn heldhaftige daad op 22 april 2021, waarbij hij een drenkeling het leven redde.

 • Arnhems veiligheidsoffensief omgeving Spijkerskwartier en Centrum

  09 juli 2021

  Donderdamiddag en -avond zijn tijdens een grote integrale actie van politie, gemeentelijke Boa's, handhaving van NS, Connexxion en Arriva in de Steenstraat, Spijkerkwartier en omgeving, en het centrum 118 mensen beboet voor onder andere drankmisbruik, overlast op straat, verkeersovertredingen. Daarnaast zijn 6 personen aangehouden voor onder meer voor winkeldiefstal. Ook nam de politie onder meer inbrekerswerktuig en een mes in beslag.

 • Nieuwe visie sociaal domein zet in op preventie en maatwerk

  06 juli 2021

  Iedere Arnhemmer heeft dezelfde kansen op persoonlijke ontwikkeling. Alle Arnhemmers hebben voldoende inkomen, een goede woning een veilige en gezonde leefomgeving en een gezonde leefstijl. En alle Arnhemmers kunnen in veiligheid en vrijheid leven. Dat zijn de doelen van de nieuwe visie op het sociaal domein, die het college van B&W naar de raad stuurt.

 • Herdenkingsavond Slag om Arnhem 2021

  06 juli 2021

  Op vrijdag 17 september herdenken we de Slag om Arnhem met een voorprogramma in de Eusebiuskerk, een herdenking en kranslegging in de Berenkuil en Bridge to Liberation -screen experience. De avond met onder andere DI-RECT, Dionne Stax, Ellen ten Damme, Ruben Hein, Pjotr, Dennis Kroon, Nazmiye Oral , Phion en Introdans kun je ook dit jaar thuis beleven via de livestream of televisie via Omroep Gelderland.

 • Wijkpark en woningen nabij station Arnhem Zuid

  05 juli 2021

  De gemeente Arnhem wil het stationsgebied bij Arnhem Zuid de komende jaren flink vernieuwen. Een deel van het bestaande groen wil ze bestemmen tot wijkpark, waardoor het ook in de toekomst groen blijft. Nu is de bestemming van de groene zone nog detailhandel en nijverheid. Ook komt er ruimte voor ongeveer 100 nieuwbouwwoningen. Hiervan wordt 30 procent aangewezen voor sociale huur.