Alle nieuwsberichten RSS icoon

Hier vindt u een overzicht van de nieuwsberichten van de gemeente Arnhem van de afgelopen maand.

 • Herdenkingstoespraak ter gelegenheid van De slag om Arnhem

  17 september 2021

  Vrijdagavond 17 september hield burgemeester Ahmed Marcouch een toespraak tijdens van de herdenking van De Slag om Arnhem.

 • Wegomleidingen Airborneherdenking

  17 september 2021

  Het Airborneplein en de wegen hier omheen zijn vrijdagavond 17 september afgesloten vanwege de Airborneherdenking.

 • Burgemeester Marcouch sluit woning ingericht voor hennepkwekerij

  16 september 2021

  Op donderdag 16 september heeft burgemeester Ahmed Marcouch een woning aan de Van Goghstraat in Arnhem gesloten. De woning in de wijk de Hoogkamp was volledig in gebruik voor de teelt van hennep en werd niet bewoond.

 • Arnhems Meisje voor Hans de Vroome

  13 september 2021

  Als blijk van grote waardering voor zijn inzet voor de stad Arnhem, ontving voormalig wethouder Hans de Vroome vandaag een Arnhems Meisje uit handen van burgemeester Ahmed Marcouch.

 • Themabijeenkomsten nieuw actieplan VN-Verdrag Handicap

  09 september 2021

  Hoe zorgen we ervoor dat Arnhem de best mogelijke stad wordt voor mensen met een beperking of chronische ziekte? Want dat is wat we als gemeente willen en waarom we het VN-verdrag handicap hebben ondertekend.

 • Burgemeester Marcouch sluit twee panden vanwege drugsvondsten

  08 september 2021

  Burgemeester Marcouch heeft afgelopen week twee panden gesloten in verband met de aanwezigheid van drugs. Het gaat om een woning aan de Johan de Wittlaan en een woning aan de Parkstraat. De sluitingen staan los van elkaar maar zijn beide onderdeel van een offensief tegen criminele activiteiten in de wijk.

 • Beleef de herdenking van de Slag om Arnhem 2021 via TV en livestream

  07 september 2021

  Op vrijdag 17 september herdenken we de Slag om Arnhem die 77 jaar geleden plaatsvond. We herdenken de Slag en de daaropvolgende evacuatie samen, tijdens een herdenkingsbijeenkomst in de Eusebius, kranslegging op het Airborneplein en Bridge to Liberation -screen experience-. De herdenkingsbijeenkomst en kranslegging zijn alleen voor genodigden, maar de gehele avond is thuis te beleven via livestream of televisie. Bridge to Liberation is daarnaast op een aantal plaatsen in de stad in klein gezelschap te beleven.

 • 7x Streetart NK Tegelwippen. Wip je mee?

  07 september 2021

  Op 7 plekken in Arnhem is streetart aangebracht op plekken waar veel verharding (asfalt en steen) is weggehaald of waar op korte termijn verharding weg gaat. Met minder verharding en meer groen in de stad kunnen we het veranderende klimaat beter aan. Met de streetart willen Arnhem Klimaatbestendig en de gemeente Arnhem inwoners attenderen op het NK Tegelwippen.

 • Arnhem krijgt ouderwets oudemannen- (en -vrouwen) hofje

  03 september 2021

  In de Middeleeuwen was het een normaal verschijnsel: het oudemannenhofje, of het begijnenhofje. Woningen rond een binnentuin voor een specifieke doelgroep: oude mannen, lekenzusters of gepensioneerde gildemeesters: de hofjes. Arnhem krijgt nu ook zo'n hofje: speciaal voor 55-plussers. Een wens van zeventiende-eeuwse Arnhemmer Huybert van Olden, uit wiens nalatenschap het hofje betaald wordt. Vrijdag 3 september ondertekenen wethouder wonen Ronald Paping samen met Huib en Rudolf van Olden namens de stichting Huybert van Olden de overeenkomst die dit hofje mogelijk maakt.

 • Arnhem gaat voor een dementievriendelijke stad

  27 augustus 2021

  In de komende vijf jaar gaan we samen met verschillende partners aan de slag voor een dementievriendelijke stad. Hiermee werken we aan een Arnhem waarin mensen met dementie zo lang mogelijk mee kunnen doen. En waarin inwoners de signalen van dementie eerder herkennen.

 • Aanleg rotonde Koppelstraat-Zeegsingel

  Van 1 september tot en met 17 december wordt er aan de Koppelstraat en-Zeegsingel gewerkt. De huidige kruising wordt vervangen door een rotonde. De aansluitende wegen krijgen nieuwe riolering en asfalt.

 • Gemeente Arnhem kondigt noodverordening af voor de wedstrijd Vitesse

  25 augustus 2021

  Morgenavond speelt Vitesse om 19.00 uur tegen het Belgische Anderlecht in het GelreDome in het kader van de Europese Conference League. De politie heeft sterke aanwijzingen dat de wedstrijd in Arnhem, en de aanloop daarnaartoe, wordt aangegrepen voor een poging tot een gewelddadig treffen tussen verschillende supportersgroepen. Op basis van deze aanwijzingen van ernstige verstoringen op de openbare orde en veiligheid heeft loco-burgemeester Bouwkamp na overleg met het Openbaar Ministerie en de politie besloten een noodverordening af te kondigen. De noodverordening gaat vandaag in om 17.00 uur tot morgen 26 augustus 23.59 uur en geldt voor de hele stad.