Alle nieuwsberichten

Hier vindt u een overzicht van de nieuwsberichten van de gemeente Arnhem van de afgelopen maand.

 • IJssellaan en Voetiuslaan veiliger door busbaan

  16 augustus 2022

  De IJssellaan en de Voetiuslaan - tussen de Johan de Wittlaan en Grevelingen - worden helemaal opnieuw geasfalteerd. 2 rijstroken worden omgevormd tot busbaan, waardoor er voor overig verkeer zowel stad in als stad uitwaarts nog 1 rijstrook beschikbaar is. Zo heeft de bus minder last van drukte tijdens de spits en gaat het verkeer bovendien minder hard rijden.

 • Arnhem verwelkomt 38 Nederlanders

  10 augustus 2022

  Als afsluiting van de naturalisatieprocedure heeft clustermanager Marcella Oviedo Nunez op dinsdag 9 augustus tijdens de naturalisatieceremonie de eed of belofte afgenomen waardoor 38 Arnhemmers het Nederlanderschap hebben verkregen.

 • Woning Gelderseplein gesloten na vondst handelshoeveelheid drugs

  04 augustus 2022

  Donderdagochtend is een woning aan het Gelderseplein in Malburgen-Oost gesloten vanwege een overtreding van de Opiumwet. Er is een grote hoeveelheid drugs aangetroffen. Ook heeft de politie voorwerpen gevonden die wijzen op drugs dealen. Dit jaar zijn er nu 17 drugspanden gesloten.

 • Groot onderhoud Airborneplein

  02 augustus 2022

  Op maandag 8 augustus 2022 is de gemeente Arnhem gestart met grootschalige werkzaamheden aan het Airborneplein. De fietstunnels in de Berenkuil worden opnieuw waterdicht gemaakt en het plein zelf krijgt nieuw asfalt.

 • Burgemeester Marcouch sluit 3 woningen gebruikt voor grootschalige teelt van hennep

  29 juli 2022

  Op last van burgemeester Ahmed Marcouch zijn vrijdagmiddag 3 woningen met daarin grote hennepkwekerijen gesloten. Het gaat om kwekerijen in het Spijkerkwartier, Malburgen en de Laar. In alle 3 de gevallen gaat het om woningen die in plaats van bewoning gebruikt werden voor de grootschalige teelt van hennep.

 • Arnhems Meisje voor Menno Potjer

  26 juli 2022

  Als blijk van grote waardering voor zijn inzet voor onze stad ontving Menno Potjer uit handen van burgemeester Ahmed Marcouch vandaag een Arnhems Meisje. Potjer heeft zich jarenlang vrijwillig ingezet voor Arnhem. Hij is lang vrijwillig actief geweest als stadshistoricus. Hij deed daarnaast ook vrijwilligerswerk voor de kerk en de voedselbank en was pleegvader van pleegzonen.

 • Arnhem gaat meer vluchtelingen opvangen

  21 juli 2022

  Er komt meer capaciteit voor de opvang van asielzoekers en vluchtelingen uit Oekraïne. Door de oorlog in Oekraïne zijn veel Oekraïners nog steeds genoodzaakt te vluchten. Ook verwachten we dat de Oekraïense vluchtelingen langer zullen verblijven in Arnhem. Daarnaast zien we al geruime tijd de schrijnende situatie in het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel. Het college van burgemeesters en wethouders heeft daarom besloten de noodopvang aan de Rijnkade te verlengen.

 • Na de zomer verkiezingen Arnhemse kinderburgemeester van start

  21 juli 2022

  Scholieren uit groep 7 van de Jan Ligthartschool en SBO de Horizon kunnen na de zomervakantie meedingen naar het kinderburgemeesterschap van Arnhem. Beide scholen leveren een kandidaat-kinderburgemeester die wordt gekozen door de eigen klas. Vervolgens bepaalt een selectiecommissie van drie raadsleden wie de eerste Arnhemse kinderburgemeester wordt. De installatie vindt plaats in het najaar.

 • Arnhem verwelkomt 30 Nederlanders

  20 juli 2022

  Als afsluiting van de naturalisatieprocedure heeft burgemeester Ahmed Marcouch op dinsdag 19 juli tijdens de naturalisatieceremonie de eed of belofte afgenomen waardoor 30 Arnhemmers het Nederlanderschap hebben verkregen.

 • Kunstwerk voor evacuatie Arnhem; herdenken in programma 16 september

  20 juli 2022

  Deze zomer verdwijnt de evacuatieplaquette op de hoek van de Apeldoornsestraat om gerestaureerd terug te komen met een opvallend lichte tegel. Tegelijk wordt deze periode het fundament gelegd voor een nieuw kunstwerk van Ruud-Jan Kokke, vlakbij tussen de singels. Na onthulling van dit beeld ‘Vlucht’ op 15 september is het beschikbaar voor dagelijkse bezinning; jaarlijks gezamenlijk stilstaan gebeurt op 16 september bij de herdenking van de slag om Arnhem.

 • Burgemeester Marcouch sluit drie drugspanden in Arnhem-Oost

  16 juli 2022

  Burgemeester Ahmed Marcouch heeft vrijdagmiddag 15 juli 3 panden gesloten vanwege de aanwezigheid van grote hoeveelheden drugs en wapens. Het gaat om panden in Malburgen, Klarendal en het Broek, 3 wijken die vallen onder de Arnhem-Oost aanpak, waar de bestrijding van overlast en criminaliteit hand in hand gaat met beter wonen, onderwijs, jongerenwerk, armoedebestrijding en leefbaarheid.

 • 23 september: vervolgbijeenkomst Seksuele intimidatie in de sport

  14 juni 2022

  Nafluiten, sissen, volgen, schelden. Allemaal vormen van seksuele intimidatie die nog dagelijks voorkomen op veel plekken in Arnhem. Ook in de sport en bij sportclubs. Dit moet stoppen. Op 23 september is er een vervolgbijeenkomst over Seksuele intimidatie in de sport.