Burgemeester Marcouch sluit woning Groningensingel

Op last van burgemeester Marcouch is donderdagmiddag 17 november een pand gesloten aan de Groningensingel. De woning werd gebruikt als opslagplaats voor een grote hoeveelheid drugs. Er werd eerder door de politie 24 kilo henneptoppen en een doorgeladen vuurwapen aangetroffen.

Gevaarlijke situatie

De politie vond de drugs verpakt in tientallen plastic zakken na een melding van Meld Misdaad Anoniem. Er werd daarnaast ook een vuurwapen aangetroffen. In combinatie met een hoeveelheid drugs van deze omvang zorgt dat voor een zeer gevaarlijke situatie.

Burgemeester Ahmed Marcouch: “Deze woning sluiten betekent dat wij een belangrijke schakel uit het illegale drugscircuit halen en de woning teruggeven voor de woningzoekers. Daar zijn woningen voor bedoeld, om te wonen; niet om de onderwereld onze wijken in te rommelen en onze kinderen in gevaar te brengen.”

Meld Misdaad Anoniem

Er wordt steeds vaker een melding gedaan bij Meld Misdaad Anoniem. Burgemeester Ahmed Marcouch: “Steeds vaker leiden deze meldingen ook tot de verwijdering van criminele praktijken als drugshandel, hennepkwekerijen en illegale prostitutie uit onze woonbuurten. Blijf melden! Zo maken we samen de stad veiliger.” Melden kan door contact op te nemen met de politie via 0900 – 8844 of door Meld Misdaad Anoniem te bellen via 0800-7000 of op de website te kijken.