Persberichten

Alle persberichten van de gemeente op een rij. Journalisten vinden hier contactinformatie.

 • Predicaat Koninklijk voor de Nederlandse Handboog Bond

  27 januari 2023 Predicaat Koninklijk

  De Nederlandse Handboog Bond vierde vorig jaar haar 100e verjaardag. Als kroon op het jubileum ontving de bond vandaag uit handen van gedeputeerde Jan Markink en burgemeester Ahmed Marcouch een Predicaat Koninklijk.

 • Extra ondersteuning voor hoge energiekosten kleine cultuur-, sport- en welzijnsorganisaties

  26 januari 2023

  De gemeente Arnhem schiet cultuur-, sport-, en welzijnsorganisaties die het moeilijk hebben te hulp met een nieuwe, tijdelijke subsidieregeling voor energiekosten. Het gaat om kleine organisaties die geen begrotingssubsidie ontvangen en geen winst als doel hebben, zoals bijvoorbeeld sportverenigingen, buurthuizen en kleine culturele instellingen.

 • Aanpak mensenhandel wordt offensiever

  26 januari 2023

  De gemeente Arnhem intensiveert de strijd tegen mensenhandel in seks, arbeid en criminaliteit met meer regie en verder verstevigde samenwerking. Dit schrijft burgemeester Marcouch naar de raad over het plan voor 2023-2026. De gemeenteraad vroeg de prioriteit in het plan tegen ondermijnende criminaliteit uit te lichten.

 • Bij verwerving of belasting van Joods vastgoed is geen rol van gemeente Arnhem gevonden

  26 januari 2023

  De gemeente Arnhem heeft bij de roof van Joodse bezittingen in de Tweede Wereldoorlog geen rol gehad, is het onontkoombare vermoeden na intensief onderzoek. Want in geen van alle beschikbare archieven blijken daar enige aanwijzingen voor te vinden. Evenmin bestaan aanwijzingen voor gemeentebelastingen die joodse overlevenden bij terugkeer alsnog kregen voor erfpacht en wegonderhoud. De gemeente neemt de conclusies en aanbevelingen over en blijft kennis vergaren over de geschiedenis die de stad deelt met haar Joodse stadsgenoten van weleer.

 • Arnhemmers krijgen langer de mogelijkheid om energietoeslag 2022 aan te vragen

  25 januari 2023 Verlenigng aanvragen energietoeslag

  Inwoners van Arnhem die in aanmerking komen voor de energietoeslag van 2022 kunnen deze nog tot en met 30 april 2023 aanvragen. Het Arnhemse college wil Arnhemmers langer de tijd geven om energietoeslag aan te vragen om zoveel mogelijk inwoners van de stad te bereiken. Dat geeft Arnhemse studenten met een laag inkomen ook meer kans om nog een aanvraag in te dienen.