Persberichten

Alle persberichten van de gemeente op een rij. Journalisten vinden hier contactinformatie.

 • Jan Herman de Baas nieuwe gemeentesecretaris Arnhem

  11 mei 2022

  Per 1 juni 2022 heeft de gemeente Arnhem een nieuwe gemeentesecretaris/ algemeen directeur: Jan Herman de Baas (1961).

 • Toespraak Ahmed Marcouch tijdens herdenking op 4 mei

  04 mei 2022

  Woensdagavond 4 mei gaf onze burgemeester Ahmed Marcouch een toespraak tijdens de 4 mei herdenking op het Audrey Hepburnplein. Op deze pagina leest u hem terug.

 • Ontdek kunst in de openbare ruimte in Arnhem nu ook online

  29 april 2022

  Arnhem heeft bijna 300 kunstwerken in de openbare ruimte. Om iedereen te kunnen laten genieten van de kunstwerken en de verhalen erachter is vandaag de website www.buitenkunstarnhem.nl gelanceerd. Op de website is een veelzijdig aanbod aanwezig voor jong en oud.

 • Versnelling Arnhemse aanpak energiearmoede

  28 april 2022

  De energietarieven zijn de afgelopen maanden enorm gestegen en veel Arnhemmers kunnen hun energierekening niet of nauwelijks betalen. Het ministerie van Binnenlandse Zaken (BZK) heeft daarom een bedrag van € 2,2 miljoen aan de gemeente uitgekeerd om op korte termijn bij mensen thuis energiebesparende maatregelen te nemen. De gemeente Arnhem wil dit bedrag gebruiken voor het intensiveren en uitbreiden van de Arnhemse aanpak energiearmoede.

 • 19 mensen in Arnhem verrast met Koninklijke onderscheiding

  26 april 2022

  Tijdens de lintjesregen op dinsdag 26 april kregen 19 mensen in Arnhem te horen dat de Koning hen een Koninklijke onderscheiding heeft toegekend. Burgemeester Ahmed Marcouch bracht hen het heuglijke nieuws dit jaar weer als vanouds op het Stadhuis.