Meldpunt voor gedupeerde ouders kinderopvangtoeslagaffaire

In Arnhem zijn veel gezinnen gedupeerd door de kinderopvangtoeslagenaffaire. Deze getroffen gezinnen krijgen door de Belastingdienst een compensatieregeling aangeboden. De inschatting is alleen dat dit niet altijd voldoende is. Daarom willen we u graag helpen.

Er kunnen bijvoorbeeld problemen zijn ontstaan rondom huisvesting, schulden, inkomen, zorg en de opvoeding van kinderen. Om te voorkomen dat de problemen steeds groter worden, kunnen gedupeerde ouders bij ons terecht voor hulp.

De meest actuele informatie over de kindertoeslagenaffaire vindt u op toeslagen.nl/herstel.

Meldpunt voor hulp

Om te voorkomen dat u rond blijft lopen met vragen of dat problemen groter worden, helpen we u graag. Heeft u door de kinderopvangtoeslagaffaire van de Belastingdienst problemen? Of vragen over de compensatieregeling van de Belastingdienst? U kunt hulp krijgen bij bijvoorbeeld problemen met zorg, wonen, opvoeding of schulden. Een team vanuit Rijnstad, de Sociale Wijkteams en PLANgroep staat voor u klaar om samen naar oplossingen te zoeken. Ook kunnen we u in contact brengen met lotgenoten om uw ervaringen te delen.

Mail naar ikwilhulp@rijnstad.nl of bel met 026-3127890.

U kunt het meldpunt bellen op:

  • Maandagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur
  • Dinsdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur
  • Donderdagochtend van 9.00 tot 12.00 uur
  • Vrijdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur

Op alle andere momenten kunt u een voicemailbericht inspreken. U wordt dan zo snel mogelijk (en uiterlijk binnen 3 werkdagen) teruggebeld. Mailen naar ikwilhulp@rijnstad.nl kan altijd. Bent u gedupeerd door een andere toeslag dan de kinderopvangtoeslag? Ook dan kunt u terecht bij het meldpunt.

Ontmoetingen met lotgenoten

Misschien vindt u het fijn om andere ouders te ontmoeten die hetzelfde is overkomen. Het delen van ervaringen en het herkennen van elkaars verhaal kan soms helpen. Gewoon eens een luisterend oor. Elke tweede woensdag van de maand is er een mogelijkheid om een kopje koffie te drinken en uw verhaal te delen. Dit kan bij de D3rde Verdieping. De D3rde Verdieping vindt u in Rozet 3.09, Kortestraat 16 in Arnhem. De eerstvolgende open inloop is op woensdag 13 juli en woensdag 10 augustus 2022, van 19.30 tot 21.30 uur.

Private schulden indienen

Gedupeerde ouders van de kinderopvangtoeslagaffaire kunnen hun private schulden indienen. Onderstaand leest u meer informatie over het indienen.

Brief naar gedupeerden

Gedupeerde ouders/toeslagpartners van de kinderopvangtoeslagaffaire waarvan de pauzeknop (moratorium) binnen 2 maanden eindigt, hebben een brief van de Belastingdienst ontvangen met informatie over deze aanvullende regeling. 
 
In deze brief worden deze ouders/toeslagpartners gevraagd om hun openstaande private schulden en achterstallige betalingen in te dienen bij het online loket private schulden van Sociale Banken Nederland (SBN). Het gaat om schulden bij organisaties die geen overheid zijn. Denk bijvoorbeeld aan schulden bij een postorderbedrijf als Bol.com of een niet betaalde tandartsrekening of een huurachterstand bij een verhuurder.

Indienen private schulden

Op de website van Sociale Banken Nederland (SBN) kunt u uw private schulden online indienen. Ook als u gedupeerd bent maar nog geen brief over de schuldenaanpak hebt ontvangen. Vindt u het lastig om uw private schulden online in te vullen? Neem dan contact op met het meldpunt via ikwilhulp@rijnstad.nl of 026-3127890. Zij helpen u graag verder. 

Het is erg belangrijk dat u uw overzicht van private schulden bij SBN inlevert. Als u uw private schulden niet voor het eindigen van uw moratorium indient, kunnen schuldeisers (opnieuw) uw openstaande schulden invorderen. 

Hulp en meer informatie

U kunt voor ondersteuning contact opnemen met het serviceteam van Sociale Banken Nederland of met ons via het meldpunt voor gedupeerde ouders via ikwilhulp@rijnstad.nl of bel met 026-3127890.

U kunt ondersteuning krijgen bij: 

  • het verzamelen van uw private schulden.
  • het invullen van een private schuldenlijstformulier.
  • het indienen van uw private schulden in het online loket Private Schulden. 

Tenslotte kunt u de antwoorden op veel gestelde vragen over de private schulden aanpak ook nalezen op de website van de Belastingdienst/Toeslagen. 

Bekijk de video op YouTube.