Afvalbrengstations

Inwoners van Arnhem kunnen grofvuil en andere diverse soorten afval naar het afvalbrengstation brengen. Grofvuil kunt u ook laten ophalen aan huis.

In Arnhem zijn 2 afvalbrengstations waar u met uw afval terecht kunt. Er zijn afvalsoorten die u gratis kunt aanbieden. Andere afvalsoorten kunt u in 2021 6 keer per jaar gratis aanbieden. Komt u vaker, dan moet u betalen. Bekijk hiervoor de tarievenlijst

Neem uw afvalpas en legitimatiebewijs mee

De afvalbrengstations zijn er alleen voor inwoners van Arnhem. U heeft daarom een afvalpas nodig om afval aan te bieden. Aan de poort bij het afvalbrengstation worden deze gecontroleerd. Neem daarom uw afvalpas en uw legitimatiebewijs mee. Volg de borden en instructies van de medewerkers op het terrein. 

Adressen afvalbrengstations

Afvalbrengstation Noord

Beijerinckweg 9a
6827 BN Arnhem
Telefoonnummer 026–3196468, of bel de PreZero servicelijn via telefoonnummer 0800–3666999.

Afvalbrengstation Zuid

De Overmaat 17
6831 AE Arnhem
Telefoonnummer 026–3271696, of bel de PreZero servicelijn via telefoonnummer 0800–366 69 99. 

Openingstijden

Beide afvalbrengstations zijn open van maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur. Ze zijn gesloten op feestdagen.

Toegang bedrijfsvoertuigen

Bedrijfsbussen en bedrijfsaanhangwagens met logo krijgen geen toegang krijgen tot het afvalbrengstation. Het afvalbrengstation is alleen bedoeld voor huishoudelijk afval. Bedrijven kunnen geen gebruikmaken afvalbrengstations. Als u als inwoner het afvalbrengstation wilt bezoeken met een bedrijfsbus of aanhanger, vraag dan een ontheffing aan. 

In het schema hieronder ziet u welke voertuigen toegang krijgen en welke alleen met een ontheffing.

Voertuig Zonder bedrijfslogo Met bedrijfslogo
Personenauto Wel toegang Wel toegang
Aanhangwagen Wel toegang Alleen toegang met ontheffing op afspraak
Busje of combo (grijs kenteken) Wel toegang Alleen toegang met ontheffing op afspraak
Erkend verhuurbedrijf
aanhanger, boedelbak, bus
Wel toegang Wel toegang
Bus van stichting of organisatie Wel toegang Alleen toegang met ontheffing op afspraak


Wilt u voor het wegbrengen van uw huishoudelijk afval gebruikmaken van een bus of aanhangwagen met bedrijfslogo?  Vraag dan een ontheffing aan waarmee u eenmalig toegang krijgt tot het afvalbrengstation. Ga hiervoor naar de afvalkalender, log in met uw gegevens en klik op de button 'ASB bezoek bedrijfsvoertuig plannen' aan. Na het invullen van uw gegevens krijgt u de ontheffing direct per mail toegestuurd.

Let op: met deze ontheffing kunt u dus alleen huishoudelijk afval weg brengen, geen bedrijfsafval. 

Maatregelen coronavirus

Ook voor de afvalbrengstations gelden de algemene RIVM gedragsregels. Heb zo min mogelijk contact met anderen en houd de minimale afstand van 1,5 meter. Wij adviseren: kom alleen naar het afvalbrengstation als het echt moet. Het tijdelijk bewaren van oude spullen heeft de voorkeur.