GelrePas

Met de GelrePas kunt u tegen flinke kortingen of gratis meedoen aan allerlei activiteiten. Vraag bij de vereniging of activiteit van uw keuze of u korting krijgt met de Gelrepas. Kijk voor actuele aanbiedingen op www.gelrepas.nl.

Voor wie is de GelrePas?

  • Arnhemmers met een bijstandsuitkering van de gemeente. Als u een bijstandsuitkering ontvangt, dan hoeft u geen aanvraag te doen. U krijgt de Gelrepas dan gratis thuisgestuurd.
  • Arnhemmers met een (ander) inkomen tot maximaal 120% van de bijstandsnorm, behalve studenten.
  • Gezinnen met kinderen van 0 tot en met 17 jaar met een inkomen tot 130% van de bijstandsnorm. Wanneer uw kind 18 jaar wordt, moet hij of zij zelf een Gelrepas aanvragen.
  • Begeleiders van Gelrepashouders.      

Hoe kunt u de GelrePas aanvragen?

Woont u in Arnhem en heeft u geen uitkering van de gemeente? Dan kunt u de pas online aanvragen op de website van de GelrePas.

Online aanvragen

U kunt ook zelf een aanvraagformulier Gelrepas (pdf, 106kB) downloaden. U kunt het ingevulde aanvraagformulier opsturen naar:

Gemeente Arnhem, Cluster Werk & Inkomen
Antwoordnummer 3740
6800 XA Arnhem.

Woont u in de gemeente Duiven, Renkum, Rheden, Rozendaal, Westervoort of Zevenaar en ontvangt u geen uitkering van uw gemeente? Vraag de pas dan aan in de gemeente waar u woont.

Begeleiderspas

Bent u slecht ter been, durft u niet alleen over straat of zijn er andere redenen dat u begeleiding nodig heeft? Dan kunt u in aanmerking komen voor een begeleiderspas. Met deze pas kan iemand u begeleiden en dat hoeft niet steeds dezelfde begeleider te zijn. De begeleider profiteert dan van dezelfde kortingen als de pashouder. De begeleiderspas moet u aanvragen in de gemeente waar u woont.