Bewijs van in leven zijn

Een Bewijs van in leven zijn of een Attestatie de vita toont aan dat u in leven bent op het moment dat het bewijs wordt afgegeven.

U krijgt dit uittreksel alleen bij de gemeente waar u bent ingeschreven. Pensioenfondsen of andere uitkerende instanties kunnen om zo'n bewijs vragen.

Een Attestatie de Vita, nodig in het buitenland, kan niet met een machtiging aangevraagd worden. U moet zelf aan de balie komen.

Bewijs van in leven zijn

Om een Bewijs van in leven zijn aan te vragen kunt u terecht bij de balie van Burgerzaken. Maak hiervoor eerst online een afspraak (kies: uittreksel of akte).

Afspraak maken

Meenemen naar de afspraak

  • Een geldig legitimatiebewijs.
  • Als u een brief van uw pensioenfonds heeft waaruit blijkt dat u het Bewijs van leven moet kunnen overleggen, moet u deze brief meenemen.

Kosten

Een Bewijs van in leven zijn kost €11,80, tenzij u een brief van uw pensioenfonds kunt laten zien, waaruit blijkt dat u het Bewijs van in leven zijn moet kunnen overleggen. In dat geval kunt u het Bewijs van in leven zijn kosteloos afhalen.

Machtigen

Kunt u zelf niet persoonlijk langskomen? Dan kunt u iemand anders machtigen.

Attestatie de vita

De Attestatie de vita is bedoeld voor gebruik door buitenlandse instanties. Om een Attestatie de vita aan te vragen kunt u terecht bij de balie van Burgerzaken. Maak hiervoor eerst online een afspraak (kies: uittreksel of akte). U kunt de aanvraag alleen zelf doen. Iemand anders kan de aanvraag niet voor u doen. Ook niet met een machtiging.

Afspraak maken

Meenemen naar de afspraak

  • Een geldig legitimatiebewijs.
  • Als u een brief van uw pensioenfonds heeft waaruit blijkt dat u de Attestatie de vita moet kunnen overleggen, moet u deze brief meenemen.

Kosten

Een Attestatie de vita kost €14,30, tenzij u een brief van uw pensioenfonds kunt laten zien. Als hieruit blijkt dat u de Attestatie de vita moet kunnen overleggen is deze gratis.

Machtigen

U kunt de aanvraag alleen zelf doen. Iemand anders kan de aanvraag niet voor u doen. Ook niet met een machtiging.